Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

Op woensdagavond 27 november a.s. organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmavond. We vertonen dan de film “Into the Wild”. Deze film uit 2007 (regie Sean Penn) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Chris McCandless, een jonge man die de gekte van de op prestatiedrang gerichte samenleving waarin hij vertoeft zat is. Hij besluit als zwerver de wereld in te trekken en gaat leven in de prachtige natuur van Alaska.

“Into the Wild” was een internationaal succes en werd genomineerd voor 2 Oscars en verkreeg internationale prijzen.

Plaats: De Groene Zwaan,
Aanvang 20.00 uur Koffie/thee vanaf 19.45 uur
Toegang gratis.

Interview met Christiaan Winter, beiaardier van het nieuwe carillon van De Grote Kerk van De Rijp

Roeach Graft-De Rijp organiseert op dinsdag 8 oktober a.s. een interview met Christiaan Winter. Christiaan is de beiaardier van het nieuwe carillon van De Grote Kerk in de Rijp, dat op zondag 22 september jl. op feestelijke wijze in gebruik is genomen. We zullen op deze avond ingaan op het muzikale verleden en heden van Christiaan Winter en de aanloop naar het beroep van beiaardier. Ook laat hij zien en horen waar hij zijn inspiratie opdoet en vertelt hij over het belang van een carillon in het leven van mensen.

Het interview begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.
Plaats: De Grote Kerk, De Rijp
Toegang is gratis en iedereen is welkom.

De laatste activiteit van Roeach voor dit seizoen staat ook weer in het teken van "anders, nieuw kijken". Bij deze activiteit willen we het niet alleen houden bij kijken, we zullen ook gaan proeven. Op woensdagavond 22 mei a.s. zal Naomi Nieuwenhuis van Country Home Cooking ons ontvangen bij haar mooie stolpboerderij in de Graftermeerpolder, Ringdijk 2a voor een workshop "Anders eten".

Iedereen is weer van harte welkom om deze avond mee te beleven.

Aanvang 19.30 uur, einde avond om 21.30 uur.

Toegang gratis.

 

Roeach Graft-De Rijp organiseert op woensdagavond 20 maart a.s. in samenwerking met de Groene Zwaan in De Rijp weer een filmavond. Deze film staat ook in het teken van ons thema van dit seizoen: "anders, nieuw kijken" en geeft ons een inkijkje in Kaboel, Afghanistan.


Deze stad probeert langzaam te herstellen van 25 jaar oorlog. Taxichauffeur Khaled pikt een vrouw en haar baby op. De vrouw is gekleed in een blauwe boerka. Ze komen een prijs overeen, ze betaalt hem en hij rijdt weg. Als de taxi op zijn bestemming aankomt, stapt de vrouw uit en een nieuwe passagier stapt in.... en vindt de baby op de achterbank. Khaled rent de vrouw achterna, maar ze is verdwenen. Hij blijft achter met de baby - een jongetje van zes maanden. Wie is de moeder? Hoe kan hij haar terugvinden? Hij vraagt het aan vrienden en onbekenden en op straat, keert terug naar de plaats waar hij haar oppikte. Tevergeefs. Het lot heeft hem een jongetje gegeven voor wie hij zich meer en meer verantwoordelijk acht.

U bent van harte welkom om deze bijzondere film te komen bekijken!

Er is koffie en thee vanaf 19.45 uur, aanvang van de film is 20.00 uur.

De toegang is gratis.


Plaats: De Groene Zwaan, Rechtestraat, De Rijp.

Roeach Graft-De Rijp organiseert op donderdag 31 januari a.s. in samenwerking met Hans van der Mast een workshop “Nieuw kijken”. We zullen op deze avond op een actieve manier met elkaar aan de slag gaan om door middel van fotografie andere perspectieven te ontdekken. Hans van der Mast heeft ervaring met het geven van fotografiecursussen en organiseert regelmatig fotografiereizen en -workshops voor bedrijven en instellingen. Voor hem is fotograferen een middel om verbinding te maken. Door een foto te maken focussen we ons en kunnen we in een “flow” komen.
De workshop begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.
Plaats: Grote Kerk, De Rijp
Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Op woensdagavond 31 oktober a.s. organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmavond. We vertonen dan de film “Les Choristes”. Deze film uit 1948 (regie Christophe Barratier)vertelt het verhaal van Clément Mathieu (Gérard Jugnot), een werkloze muziekleraar, die een baan krijgt als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin (François Berléand). Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek. Hij leidt hen op tot een prachtig jongenskoor. Les Choristes was een internationaal succes en werd genomineerd voor 2 Oscars en 8 Césars.

Plaats: De Groene Zwaan, Aanvang 20.00 uur Toegang gratis

 

 

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit