Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

Op woensdagavond 16 mei a.s. organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmavond. We vertonen dan de film “Wild” (regie Jean-Marc Vallée). Dit is een waar gebeurd en inspirerend verhaal van een jonge vrouw (gespeeld door Academy Award winnares Reese Witherspoon). Na een emotionele periode in haar leven neemt zij impulsief het besluit om zonder enige wandelervaring en -voorbereiding helemaal alleen de 1700 km van de Pacific Crest Trail in Noord-Amerika te gaan lopen. De film vertelt wat er onderweg allemaal gebeurt. Een bijzonder avontuur vol zelfontdekking en verlossing.

Plaats: De Groene Zwaan
Aanvang 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur
Toegang gratis

Op uitnodiging van Roeach Graft-De Rijp, trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving zal Gervien Pielage op dinsdagavond 20 maart a.s. vertellen over zijn bijzondere reis naar de Noordpool. Ook zal hij op deze avond prachtige, door hem gemaakte beelden laten zien van Spitsbergen.
Gervien Pielage vond op Spitsbergen “dag-lang licht, een oneindige witte wereld, grootse gletsjers, pure poolluchten, Hollandse historie en een bijna onverstoorbare stilte, slechts Papegaaiduikers en Alken die de rust verstoren”. Hij ging in de voetsporen van zijn voorouders opzoek naar walvissen, en naar resten van walvisvaarders uit De Rijp. Hij zal in de Grote Kerk van De Rijp geïnterviewd worden door een andere Noordpool-reizigster: Liesbeth Vrakking.
U bent van harte uitgenodigd op 20 maart, in de Grote Kerk De Rijp, aanvang 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang kunt U een vrijwillige bijdrage geven voor de te maken kosten.

(Meditatieve) Zangavond Roeach in Grote Kerk De Rijp: Zingen voor iedereen!

Op donderdag 8-2 a.s. organiseert Roeach, Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving een zangavond o.l.v. Jan-Hendrik Veenkamp een avond met (meditatieve)liederen voor iedereen die ernaar verlangt te zingen zonder veel instructies en “oefenen” . Zingen zoals het in bijna alle culturen van oorsprong bekend is. Iedereen is welkom, zowel geoefende als ongeoefende stemmen. Jan-Hendrik Veenkamp beschikt over een groot repertoire aan liederen uit alle windstreken, bij voorbeeld liederen uit Taizé of Iona. De liederen kunnen vlot meegezongen worden. Ze zijn meditatief van aard en brengen zo stilte en rust met zich mee, die als de zang is uitgeklonken heel intens en weldadig kan aanvoelen. De begeleiding vindt plaats op de piano.
Jan-Hendrik Veenkamp begeleidt al jarenlang wekelijks zangavonden op deze wijze in Haarlem en Amsterdam en komt ook regelmatig op verzoek op locatie. Het zingen is een belangrijke activiteit van zijn praktijk voor stembevrijding “De Notenboom”. Meer informatie vindt u op zijn website: www.kooramor.nl

De zangavond vindt plaats in de Grote Kerk De Rijp, aanvang: 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis, bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit