Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

Op dinsdagavond 14-11 a.s. organiseert Roeach, Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving een avond op Graft: “Opa, vertel eens”. Tijdens deze avond interviewen kleinkinderen uit Graft hun opa over het leven en opgroeien op Graft. Hoe ging je vroeger naar de stad? Waar ging je naar school? Hoe speelde je vroeger? Dit zijn enkele onderwerpen die tijdens de interviews aan de orde zullen komen. Na de pauze gaan de opa’s aan de keukentafel met elkaar in gesprek om herinneringen op te halen. Aangevuld door een muzikaal intermezzo van 2 accordeonisten gaan we op deze avond even “terug in de tijd”. Plaats: Dorpshuis Onder de Boom, Graft. Aanvang: 19.30 uur, koffie vanaf 19.15 uur. Toegang gratis.

 

Op dinsdagavond 17-10 a.s. vertoont Roeach, Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving i.s.m. De Groene Zwaan de film Het huis met de Geesten, een romantisch familiedrama op basis van het beroemde boek van Isabel Allende. Het verhaal speelt zich af in het Zuid-Amerika voor de Tweede Wereldoorlog. De arme Esteban trouwt met Clara en ze krijgen een dochter, genaamd Blanca. Esteban werkt hard en krijgt uiteindelijk een groot huis met veel land. Hij wordt conservatief en wordt gevreesd door zijn werkers. Wanneer Blanca opgroeit, wordt ze op jonge leeftijd verliefd op een jonge revolutionair, Pedro, die de werkers overhaalt om te vechten voor het socialisme. Het lijkt haast onmogelijk te zijn dat Pedro en Esteban niet tegenover elkaar komen te staan. Esteban probeert de liefdesaffaire te stoppen, maar na verloop van tijd groeien vader en dochter steeds verder uit elkaar. Met beroemde filmsterren als Meryl Streep, Jeremy Irons en Winona Ryder.

Plaats: De Groene Zwaan De Rijp, aanvang: 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis.

Bezoek Roeach Wereldtuin Westbeemster

Op 6 juni aanstaande brengen we om 11.30 uur een bezoek aan De Johanneshof, een wereldtuin in Westbeemster.

In de tuin achter de pastorie werken Nederlandse vrouwen samen met vrouwen uit verschillende landen aan wereldtuin projecten, die 12 weken duren. Het doel is om de saamhorigheid in de samenleving te bevorderen. De rondleiding duurt een goed uurtje en daarna is er, als u dat wilt, gelegenheid om tegen een vergoeding van 5,00 euro mee te lunchen.

Voor dit bezoek moet u zich aanmelden. Dit kunt u doen via het contactformulier.

We willen met de fiets naar Westbeemster gaan en vertrekken om 11.00 uur vanaf de Grote Kerk op de Dam in De Rijp. Heeft u geen vervoer of is het bezwaarlijk voor u om te fietsen, dan kunt u dit aangeven bij Desiree. Indien nodig zullen er ook enkele auto's rijden.

Roeach, trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving in De Rijp, organiseert op woensdag 17 mei een Zomergastavond. Op deze avond maken we nader kennis met Waldemar Epp, sinds oktober 2016 doopsgezind predikant in De Rijp en Graftdijk. In het interview vertelt Waldemar over zijn verrassende levensloop en loopbaan en de weg die leidde naar De Rijp. Het gesprek wordt begeleid door passende muziek en beelden, uitgezocht door de gast van de avond.

Plaats: Grote Kerk in De Rijp

Aanvang: 20.00 uur, koffie/thee vanaf 19.45 uur

Toegang gratis

 

 Op dinsdagavond 14 maart a.s. organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmavond. We vertonen dan de film “Een man die Ove heet”. Deze Zweedse film uit 2015 vertelt het verhaal van de 59-jarige Ove, een eenzame, brommerige man, die enorm hecht aan netheid, orde en het naleven van regels in de buurt waar hij woont. Tijdens knap geplaatste flashbacks krijgt de kijker te zien hoe Ove is geworden zoals hij nu is. In de loop van de film gebeurt er iets waardoor we een andere kant van Ove te zien krijgen. De film is een hartverwarmende tragikomedie met precies de juiste verhoudingen tussen ernst, sentiment, zachtaardigheid en grappen, met heel fijne oneliners en meesterlijke situaties.

De film was een grote hit in Zweden en de acteur die de hoofdpersoon speelt heeft 2 prijzen gekregen voor deze rol. Ook was de film de winnaar van de European Film Awards in de categorie Beste Europese Komedie.

Plaats: De Groene Zwaan, Aanvang 20.00 uur Toegang gratis.

 

(Meditatieve) Zangavond Roeach in Grote Kerk De Rijp: Zingen voor iedereen!

Op donderdag 26-1 a.s. organiseert Roeach, Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving een zangavond o.l.v. Jan-Hendrik Veenkamp een avond met (meditatieve)liederen voor iedereen die ernaar verlangt te zingen zonder veel instructies en “oefenen” . Zingen zoals het in bijna alle culturen van oorsprong bekend is. Iedereen is welkom, zowel geoefende als ongeoefende stemmen. Jan-Hendrik Veenkamp beschikt over een groot repertoire aan liederen uit alle windstreken, bij voorbeeld liederen uit Taizé of Iona. De liederen kunnen vlot meegezongen worden. Ze zijn meditatief van aard en brengen zo stilte en rust met zich mee, die als de zang is uitgeklonken heel intens en weldadig kan aanvoelen. De begeleiding vindt plaats op de piano.
Jan-Hendrik Veenkamp begeleidt al jarenlang wekelijks zangavonden op deze wijze in Haarlem en Amsterdam en komt ook regelmatig op verzoek op locatie. Het zingen is een belangrijke activiteit van zijn praktijk voor stembevrijding “De Notenboom”. Meer informatie vindt u op zijn website: www.kooramor.nl

De zangavond vindt plaats in de Grote Kerk De Rijp, aanvang: 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis, bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit