Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

De Brandweer van Graft-De Rijp staat altijd klaar om te helpen daar waar dat nodig is. Ontelbare malen zijn zij al uitgerukt om branden te blussen en mensen en dieren in nood te helpen. Ze zijn betrokken bij de dorpen en de waardering voor hun werk is groot. Maar wie zijn deze mannen en vrouwen eigenlijk? Wat houdt dat werk eigenlijk in en wat inspireert hen om, vaak met gevaar voor eigen leven, altijd weer anderen te hulp te schieten? Op dinsdagavond 29 november a.s. organiseert Roeach – Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving, een avond met de vrijwillige brandweer van Graft-De Rijp in de Grote kerk in De Rijp. We gaan met brandweerploegchef Arend Stoffels en een aantal brandweerlieden in gesprek over hun keuze voor dit werk, hun onderlinge verbondenheid en wat dit in de praktijk en in hun leven betekent. U bent allen van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de ervaringen van de leden van het korps en hen vragen te stellen over hun werk. De kerk is vanaf 19.30 uur open en de avond begint om 20.00 uur.

Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Op woensdag 5 oktober a.s. draait Roeach in samenwerking met de Groene Zwaan de film "The bucket list". Deze film gaat over een steenrijke zakenman en een automonteur die beiden een terminale levensfase ingaan. Dit geeft hen de spirit om gezamenlijk hun "bucketlist" af te werken, nu het nog kan. Jack Nicholson en Morgan Freeman spelen hun rol met verve en de vriendschap die langzaamaan tussen deze twee wel heel verschillende mannen ontstaat, is lachwekkend en ontroerend.

Woensdag 5 oktober 20.00 uur in de Groene Zwaan. Zaal vanaf 19.30 uur open, koffie vanaf 19.45 uur.

 

Op dinsdagavond 5 juli a.s. organiseert Roeach om 19.30 uur een meditatieve Stiltewandeling.
Na een korte introductie op de Zerkenvloer in Graft (naast het Raadhuisje) gaat de wandeling langs de Noordeindermeer in westelijke richting naar de Zandplaat (uitloop van De Lei) en lopen we door de polder weer terug.

We lopen in stilte. Wat is er mooier dan stil te kunnen zijn? Te kunnen luisteren naar de stilte. Stil zijn geeft ruimte. Onderweg doen we een meditatieve oefening en luisteren we naar een gedicht. Als we rond 21.30 uur weer terugkomen op de Zerkenvloer in Graft drinken we iets met elkaar en is er gelegenheid om ervaringen te delen.

Bij meditatief wandelen is de aandacht met alle zintuigen open naar dat wat zich van buitenaf aan de wandelaar aandient. In het gewaar worden van de omgeving zoeken we verbinding met wat we zien, voelen, ruiken en horen.

Informatie over eventuele afgelasting in verband met slecht weer vindt u vanaf 16.00 uur op de website: www.roeach-graftderijp.nl.

"Alleen gedachten die ons invallen tijdens het wandelen zijn zinvol." - Friedrich Nietzsche

 

Op vrijdag 17 juni ontvangt Graft-De Rijp onze burgemeester Piet Bruinooge voor een persoonlijk gesprek om 20.00 uur in de Grote Kerk, Dam 1 te De Rijp.

Deze gratis toegankelijke avond is een samenwerking tussen De Groene Zwaan en Roeach. Interviewers Freeke Molenaar en Maaike Bosma zullen samen met u onze ‘nieuwe’ burgervader leren kennen.

Het gaat deze avond niet over politiek of het functioneren van het gemeentebestuur, maar over de mens achter de politicus.

Zo spreken we o.a. over zijn jeugd, zijn passie, zijn mooiste boek en zijn idealen. Het belooft een boeiende, interactieve avond te worden, waarbij de burgemeester ook kennismaakt met een aantal verrassende Rijper-gasten.

Aansluitend zal er een gezellige, informele borrel in de Groene Zwaan zijn, hiervoor bent u allen uitgenodigd.

Filmavond in de Groene Zwaan De Rijp: Hable con Ella


Op dinsdagavond 5 april a.s. om 20.00 uur vertoont Roeach (Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving) in samenwerking met de Stichting De Groene Zwaan de Spaanse film “Hable con ella” (Praat met haar) van de regisseur Pedro Almodóvar. Deze ontroerende film uit 2002 vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie terecht komen. De wijze waarop de mannen met deze situatie omgaan is heel verschillend. Ondanks de verschillen tussen hen groeit er een intense vriendschap, waarin zij veel voor elkaar kunnen betekenen. De hoofdthema’s in de film zijn: communicatie tussen de twee seksen, eenzaamheid en intimiteit, geheimen en de liefde.


Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, de film begint om 20.00 uur. Toegang is gratis.
Adres: Groene Zwaan, Rechtestraat 12, De Rijp.

 

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit