Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

Zomergast in De Rijp: ds Waldemar Epp

Roeach, trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving in De Rijp, organiseert op woensdag 17 mei een Zomergastavond. Op deze avond maken we nader kennis met Waldemar Epp, sinds oktober 2016 doopsgezind predikant in De Rijp en Graftdijk. In het interview vertelt Waldemar over zijn verrassende levensloop en loopbaan en de weg die leidde naar De Rijp. Het gesprek wordt begeleid door passende muziek en beelden, uitgezocht door de gast van de avond.

Plaats: Grote Kerk in De Rijp

Aanvang: 20.00 uur, koffie/thee vanaf 19.45 uur

Toegang gratis

 

Een man die Ove heet

 

Op dinsdagavond 14 maart a.s. organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmavond. We vertonen dan de film “Een man die Ove heet”. Deze Zweedse film uit 2015 vertelt het verhaal van de 59-jarige Ove, een eenzame, brommerige man, die enorm hecht aan netheid, orde en het naleven van regels in de buurt waar hij woont.  Tijdens knap geplaatste flashbacks krijgt de kijker te zien hoe Ove is geworden zoals hij nu is. In de loop van de film gebeurt er iets waardoor we een andere kant van Ove te zien krijgen. De film is een hartverwarmende tragikomedie met precies de juiste verhoudingen tussen ernst, sentiment, zachtaardigheid en grappen, met heel fijne oneliners en meesterlijke situaties.

 

De film was een grote hit in Zweden en de acteur die de hoofdpersoon speelt heeft 2 prijzen gekregen voor deze rol. Ook was de film de winnaar van de European Film Awards in de categorie Beste Europese Komedie.

Plaats: De Groene Zwaan, Aanvang 20.00 uur Toegang gratis.

(Meditatieve) Zangavond

(Meditatieve) Zangavond Roeach in Grote Kerk De Rijp: Zingen voor iedereen!

Op donderdag 26-1 a.s. organiseert Roeach, Trefpunt voor cultuur, kerk en samenleving een zangavond o.l.v. Jan-Hendrik Veenkamp een avond met (meditatieve)liederen voor iedereen die ernaar verlangt te zingen zonder veel instructies en “oefenen” . Zingen zoals het in bijna alle culturen van oorsprong bekend is. Iedereen is welkom, zowel geoefende als ongeoefende stemmen. Jan-Hendrik Veenkamp beschikt over een groot repertoire aan liederen uit alle windstreken, bij voorbeeld liederen uit Taizé of Iona. De liederen kunnen vlot meegezongen worden. Ze zijn meditatief van aard en brengen zo stilte en rust met zich mee, die als de zang is uitgeklonken heel intens en weldadig kan aanvoelen. De begeleiding vindt plaats op de piano.
Jan-Hendrik Veenkamp begeleidt al jarenlang wekelijks zangavonden op deze wijze in Haarlem en Amsterdam en komt ook regelmatig op verzoek op locatie. Het zingen is een belangrijke activiteit van zijn praktijk voor stembevrijding “De Notenboom”. Meer informatie vindt u op zijn website: www.kooramor.nl

De zangavond vindt plaats in de Grote Kerk De Rijp, aanvang: 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis, bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit