Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

Roeach Graft-De Rijp organiseert op woensdagavond 20 maart a.s. in samenwerking met de Groene Zwaan in De Rijp weer een filmavond. Deze film staat ook in het teken van ons thema van dit seizoen: "anders, nieuw kijken" en geeft ons een inkijkje in Kaboel, Afghanistan.


Deze stad probeert langzaam te herstellen van 25 jaar oorlog. Taxichauffeur Khaled pikt een vrouw en haar baby op. De vrouw is gekleed in een blauwe boerka. Ze komen een prijs overeen, ze betaalt hem en hij rijdt weg. Als de taxi op zijn bestemming aankomt, stapt de vrouw uit en een nieuwe passagier stapt in.... en vindt de baby op de achterbank. Khaled rent de vrouw achterna, maar ze is verdwenen. Hij blijft achter met de baby - een jongetje van zes maanden. Wie is de moeder? Hoe kan hij haar terugvinden? Hij vraagt het aan vrienden en onbekenden en op straat, keert terug naar de plaats waar hij haar oppikte. Tevergeefs. Het lot heeft hem een jongetje gegeven voor wie hij zich meer en meer verantwoordelijk acht.

U bent van harte welkom om deze bijzondere film te komen bekijken!

Er is koffie en thee vanaf 19.45 uur, aanvang van de film is 20.00 uur.

De toegang is gratis.


Plaats: De Groene Zwaan, Rechtestraat, De Rijp.

Roeach Graft-De Rijp organiseert op donderdag 31 januari a.s. in samenwerking met Hans van der Mast een workshop “Nieuw kijken”. We zullen op deze avond op een actieve manier met elkaar aan de slag gaan om door middel van fotografie andere perspectieven te ontdekken. Hans van der Mast heeft ervaring met het geven van fotografiecursussen en organiseert regelmatig fotografiereizen en -workshops voor bedrijven en instellingen. Voor hem is fotograferen een middel om verbinding te maken. Door een foto te maken focussen we ons en kunnen we in een “flow” komen.
De workshop begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.
Plaats: Grote Kerk, De Rijp
Toegang is gratis en iedereen is welkom.

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit