Roeach

Trefpunt voor Cultuur, Kerk en Samenleving

De Rode Zwaan

Op zaterdagmiddag 4 januari a.s. om 15.00 uur organiseert Roeach in samenwerking met De Groene Zwaan een filmmiddag. Ter gelegenheid van de hernieuwde opening van De Groene Zwaan op 12 januari van dit jaar heeft Roeach het boek “De rode zwaan” van Sjoerd Kuyper cadeau gegeven, tezamen met een filmmiddag waarop de gelijknamige verfilming van dit boek zou worden vertoond.
Deze film uit 1999 werd geregisseerd door Martin Lagestee, met (hoofd)rollen voor de acteurs André van den Heuvel, Pierre Bokma, Ariana Schluter, Liz Snoijink en Thecla Reuten.
“De rode zwaan” vertelt het verhaal van een grootvader, die na jaren in Frankrijk te hebben gewoond, terugkeert naar zijn geboortehuis. Zijn kleinzoon Jakob komt hem tijdens de herfstvakantie helpen met het opknappen van het huis. Als grootvader bij het opknappen van het huis uitglijdt en zich bezeert, komt er een oudere dame uit de buurt op hem passen. Deze oudere dame blijkt vroeger het buurmeisje van grootvader te zijn geweest. Dit is het begin van een avontuurlijke zoektocht naar “De rode zwaan”.


Plaats: De Groene Zwaan,
Aanvang 15.00 uur
Toegang gratis.

InterviewInterview

InterviewFilm

activiteitActiviteit